Proje Açıklaması

  • 1 adet büyük kırmızı soğan – 4’e bölünmüş
  • 1 adet kabak – iç çekirdekleri çıkarılmış – iri doğranmış
  • ½ adet kök rezene – 4’e bölünmüş
  • 1 avuç kırmızı cherry domates
  • 1 avuç sarı cherry domates
  • 5-6 adet taze patates
  • 5-6 dal taze kekik
  • 350 gr. penne makarna
  • 8-10 ince dilim çemensiz pastırma – ince doğranmış
  • 1-2 diş sarımsak
  • 8-10 yaprak taze fesleğen – kıyılmış
  • 150 gr. İzmir tulumu – rende
  • 500 gr. rende kaşar peyniri
  • 1 paket krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Fırını 200 derecede önceden ısıtın.
Tüm sebzeleri ve domatesleri geniş bir fırın tepsisine yerleştirin.
Bir tutam taze kekik yaprağı, 2 kaşık zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayın ve 30 dakika fırına verin.
Penne makarnanızı tuzlu kaynayan suda 7-8 dakika al dante olacak kadar haşlayın ve süzün.
Ayrı bir kapta tulum peyniri, 350 gr kaşar peyniri, krema, sarımsak, fesleğen ve pastırmanın yarısını karıştırın. Bu karışımı kaşıkla çırparken yavaş yavaş 8-10 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin, zeytinyağını bir seferde eklerseniz sos kesilir, yavaş yavaş eklerseniz homojen bir kıvam alır.
Haşladığınız makarnayı bu sosa aktarın ve iyice harmanlayın.
Fırından çıkarttığımız sebzelerimizi de soslu makarna ile karıştırın.
Sebzeleri aldığınız fırın kabının içine yeniden yerleştirip üzerine kalan pastırmayı ve 150 gr kaşar peynirini serpip, 15 dakika daha fırınlayın.
Fırın kabının içerisinde servis edin.