Proje Açıklaması

  • 1 paket Golda Burgu makarna
  • 10-15 adet mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 bardak haşlanmış bezelye
  • 2 çarliston biber
  • 3 közlenmiş kırmızı biber
  • 2 avuç çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1 yemek kaşığı soya sos
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz-karabiber

Beşamel Sos İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 bardak süt
  • Muskat rendesi
  • Tuz-karabiber
  • 3 avuç rende taze kaşar peyniri

Makarnayı bol tuzlu suda, hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
Makarna haşlanırken sarımsakları ince kıyın. Mantarları ikiye bölüp doğrayın. Biberleri jülyen kesin.
Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sarımsak, yeşil biber ve mantarları atıp mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun. Köz kırmızıbiber, siyah zeytin, bezelye, taze kekik, soya sosu, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra ateşten alın.
Beşamel sos için tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Azar azar sütü ilave ederek karıştırın. Muskat rendesi, tuz ve karabiberle baharatlandırın. Sos kıvam alıp yoğunlaşınca ateşten alın.
Fırın kabını çok az yağlayın. Beşamel sosun bir kısmını, kaşar peynirinin yarısını ve sebze harcının tamamını makarna ile karıştırın. Kabınıza boşaltın. Kalan beşamel sosunu makarnanın üzerine yayın. Rende kaşarı üzerine serpin.
190 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.