Proje Açıklaması

  • 1 paket Golda fırın makarna – haşlanmış
  • 2 adet tavuk göğüs
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1 bağ ıspanak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 ml. süt
  • 1 tutam toz muskat
  • 100 gr. taze kaşar
  • Tuz

Tavukları kuşbaşı doğrayın.
Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip kızdırın, yağ kızınca tavukları sotelerin, tavuklar renk aldıktan sonra içerisine küçük doğranmış havuç ekleyip yumuşayıncaya kadar çevirin.
En son ince kıyılmış ıspanak ilave edip bir tur daha çevirin ve kenara alın, içine bezelyeleri ekleyin.
Beşamel sos için tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun, süt, tuz, karabiber ve muskatı ekleyin ve kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Fırın kabınızın içinde haşlanmış makarna, tavuk ve sebzeleri karıştırın üzerine beşamel sos dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Not:
Makarnayı önden haşlarsanız, mutlaka zeytinyağı ve makarnayı haşladığınız sudan alıp makarnayla karıştırın. Böylece makarnalarınız birbirine yapışmayacaktır. Bu işlemi yapmazsanız makarnalar birbirlerine yapışır ve ayırmaya çalışırken parçalanırlar.